CHP'nin tartışılan sergisi kaldırıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Kasım 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'İçeriğini bilmiyorduk' diyen CHP, utanç sergisini kaldırdı

CHP'nin parti genel merkezinde açtığı 'hakaret sergisi', gelen tepkiler üzerine kaldırıldı. Parti Sözcüsü Hakkı Suha Okay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sergiden rahatsız olduğunu ve kaldırılması talimatı verdiğini belirtti. Okay, toplumun saygın kişilerine 'mizah' adı altında hakaret edilmesiyle ilgili olarak, "Serginin içeriğinden haberdar değildik." savunmasını yaptı.

CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı 'utanç sergisi' gelen tepkiler üzerine dört gün sonra kaldırıldı. Dünkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından soruları cevaplayan Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, sergiyi tasvip etmediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun neden açılışı yaptığı ve sergideki hakaret içerikli karikatürlere katkıda bulunduğu sorusuna ise, "İçerik hakkında bilgimiz yoktu. Sadece 'AKP'nin eziyetleri' başlığından haberdardık." cevabını verdi. Kılıçdaroğlu'nun da sergiye ilişkin rahatsızlığını dile getirdiğini aktardı.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde toplandı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Hakkı Suha Okay, "Sergi gezildikten sonra Genel Başkan'ımız rahatsızlığını ifade etti. Kabul edilmemiş, benimsenmemiş, derhal sergi kaldırılmıştır." dedi. Okay, serginin gençlik kolları tarafından hazırlandığını hatırlatarak, "Genel Başkan, ben ve genel sekreter serginin 'AKP'nin eziyetleri' başlığından haberdardık. Ancak sergi gezildikten sonra Genel Başkan'ımız rahatsızlığını ifade etti. 'AKP'nin eziyetleri', maaş kuyruğunda bekleyenler, hastanede hastasının başında bekleyenler, yaşanan terörden mağdur olanlar, tarlada malı kalanlardır, bu tür bir sergi olarak düşünmek lazımdır. Ancak diğer unsurlar kabul edilmemiş, benimsenmemiştir. Derhal sergi kaldırılmıştır." diye konuştu. Sergi, Başbakan, bakanlar ve Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında hakaretler içeriyordu. CHP Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç ise serginin hakaret boyutunda olduğunu düşünmediğini savundu. Bu, CHP Gençlik Kolları'nın ilk skandalı değil. Geçtiğimiz aylarda da bir suçüstü olayıyla gündeme gelmişlerdi. Bir grup partili genç, Ankara'da çeşitli yerlere spreyle 'Tayyip gidecek Gökçek gelecek' yazarken yakalanmıştı. Gençleri karakoldan almaya da Başkan Umut Tunç gelmişti.

CHP'nin dünkü MYK toplantısında ana gündem maddesini yeni tüzük oluşturdu. Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, toplantıda yeni tüzük doğrultusunda 20 kişilik MYK'nın sayısını azaltacağı ve yenileyeceği mesajını verdi. Yeni tüzüğe göre, CHP lideri en az 13 genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri belirleyecek. Kılıçdaroğlu'nun kuruldan en az 6 kişiyi çıkaracağı ve kalan isimleri de PM'deki diğer isimlerle değiştirebileceği mesajı, Genel Sekreter Önder Sav ve kendisine yakın üyelerde rahatsızlığa neden oldu. Bu rahatsızlığın yarın yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında sert tartışmaları beraberinde getirebileceği ve 'olağanüstü tüzük kurultayı' yönünde karar alınabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Kılıçdaroğlu ile Sav'ın MYK toplantısı öncesi ve sonrasında görüşmeler yaptığı ileri sürüldü. İddiaya göre, Kılıçdaroğlu yeni tüzüğü uygulamaya koyacağı, bu doğrultuda MYK'yı da yenileyeceği mesajını verdi. Sav ve ekibi ise yeni tüzüğün devreye girmesinin partiyi zayıflatacağını ileri sürdü. Eski tüzükle yola devam edilmesi gerektiğini savunan Sav, bunun da tüzük gündemiyle toplanacak bir kurultayla gerçekleştirilebileceğini savundu. Toplantıda, MYK üyelerinin büyük bir bölümünün Sav'a destek verdiği, sadece 3 üyenin Kılıçdaroğlu gibi düşündüğünü öğrenildi. Okay ise toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, kurultay konusunun gündemde olmadığını kaydetti. Bu arada bir grup CHP'li üye, Sav hakkında, Yargıtay'dan gelen iki uyarı yazısını da Kılıçdaroğlu'ndan sakladığı gerekçesiyle başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber